top of page
  • Forfatterens bildeSFL

Gode på inkludering - vi heier på MENY!


Våren 2023 jobbet Sammen for livet med en kandidat fra Skien fengsel, som var på vei til Oslo overgangsbolig. Han hadde startet et opplæringsløp som kokk i Skien, og ønsket å jobbe i ferskvaredisk i butikk. «Gjerne på Meny!» var kandidatens bestilling.


«Gjerne i ferskvaredisken på MENY!» var kandidatens bestilling.

Vi tok derfor kontakt med MENY og fikk i mai møte med driftsjef Håkon Linnæs og driftskonsulent ferskvare Sissel Myran i deres hovedkontor i Karenslyst allé i Oslo. Håkon og Sissel hørte på kandidatens historie med forståelse og fortalte om mulighetene som finnes i MENY.

De ønsket å tilby han et lærlingløp innen ferskvarefaget, og tok kontakt med opplæringskontoret og satte i gang apparatet for å finnen riktig sted for vår kandidat. Valget falt på MENY Østerås, og etter et par samtalerunder der sommeren 2023, hadde vår kandidat oppstart i august, fikk egen mentor, god opplæringsplan og en oppfølging som er langt utover hva man kan forvente. Marvin (Kjøpmann) og Jørgen (ferskvaresjef) på MENY Østerås er utrolig positive og rause, jobber for inkludering og viser et stort engasjement. Med disse folka på laget er vår kandidat på full fart mot et fagbrev som ferskvarehandler.


En oppfølging langt utover hva man kan forvente!

Vi er stolte av å jobbe sammen med MENY om inkludering i arbeidslivet, og takknemlige for engasjementet og muligheten som MENY Østerås og MENY HK gir til vår kandidat.


Takk også til NAV som er med på laget og stiller med gode økonomiske løsninger. I denne casen har de stillet med et mentortilskudd, slik at MENY Østerås kan sette av nødvendige ressurser til opplæring og oppfølging.


369 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page